De vijand

Volgen |

De wereld zoals we die lief hadden is binnen een paar dagen vergaan. Uit elkaar gedreven door een onzichtbare vijand zitten we allemaal opgesloten in onze dure huisjes met spulletjes die ons geen reet meer kunnen schelen. We willen naar buiten om elkaar te omhelzen en snotterige speeltuintoestellen te likken maar dat mag nu niet van de koning.

Niemand wil deze vijand in z’n longen maar het zijn de verveling en de eenzaamheid waar we ons echt zorgen over maken.

Een paar weken geleden zaten en lagen we nog urenlang voor schermen in alle soorten en maten. Nu de buitendeur op slot zit zou je denken dat dezelfde schermen onze redding zouden zijn, maar de beperking in onze bewegingsvrijheid doet ons de achterlijkheid van al dat schermstaren realiseren. Waar je vroeger je met seks en zombies doordrenkte series nog elk moment op pauze kon zetten om je oma te bezoeken, zijn deze fantasiewerelden nu de enige uitvlucht uit een wereld waarin iedereen potentieel levensbedreigend voor elkaar is.

De angst voor verveling ontroert. Het besef dat we levende wezens zijn dringt opeens overal door en dit resulteert in een creativiteit waarvan 80% van de bevolking niet wist het in zich te hebben. Het is alsof we nooit langer dan twee dagen niks te doen hadden. En het is alsof we ons binnen een week willen voorbereiden op een vijf jaar durende ijstijd waarin geen zon of groen ons zal verleiden naar buiten te gaan. Gratis premium porno, sportlessen vanaf je balkon, proosten via de webcam, concerten voor lege zalen.

We doen ons uiterste best om alles wat we maar kunnen bedenken zo snel mogelijk te realiseren. Probeer ook eens een dag voor je uit te staren, of een week. Want wie weet is genieten van verveling straks het enige wapen om onze vijand mee op zijn knieën te dwingen.

 

Meld je aan en ontvang de volgende column in je inbox.
Ja leuk   Misschien later

Of deel de column via onderstaande buttons.

De mens gedraagt zich lief en mallotig en ik sta Op de Uitkijk.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven